הרבה כבר נכתב ונאמר על האוכל היפני: הסושי ,אטריות האודון, ומרק הראמן כבר מזמן מוכרים אצל כל מי שמבקר במסעדות היפניות בארץ.
אבל מה עם הקינוחים היפנים? ….
את המתוקים היפנים אפשר לחלק לשניים: הקינוחים המסורתיים והקינוחים המערביים.
הקינוחים בסגנון המערבי, מאופיינים בשילוב בין מרכיבים מערביים כמו-קקאו, חלב, שמנת ועוד…
בשילוב עם מרכיבים מסורתיים כמו-תה ירוק, שעועית אזוקו, שומשום שחור ועוד …
השילוב בין המערבי למסורתי יוצר קינוחים "מקוריים" כמו קיט-קט תה ירוק או גלידת תה ירוק הנפוצים ביפן.
הקינוח המסורתי הוא בעל טעמים מעודנים מאוד, בעל מתיקות מופחתת ושם דגש על האסתטיקה.
כמו כל דבר ביפן גם האוכל הוא קודם כל תאווה לעיניים ורק אחר כך גם לחיך.
הקינוחים המסורתיים יפים כמו יצירת אומנות ומדויקים עד הפרט האחרון עד שממש כואב הלב "לתת ביס" בקינוח היפה ולהרוס את היצירה המושלמת.
האתר bored panda ריכז תמונות של קינוחים יפנים יפים ומדהימים ועכשיו רק נשאר לאכול ולגלות אם הטעם משתווה למראה.
http://www.pitria.com/japanese-sweets