טוקיו 2020-הספירה לאחור החלה

הלילה (22.8.16) בשעה 2:00  לפי שעון ישראל ננעלה אולימפיאדת ריו 2016 בטקס נוצץ שנערך באצטדיון המרקנה.
כנהוג בטקס הנעילה, הועבר הדגל האולימפי למושלת טוקיו כאות פתיחה לאולימפיאדת טוקיו 2020.
לטקס נכנס ראש ממשלת יפן, שינזו אבה, שיארח את המשחקים בעוד 4 שנים בעיר הבירה טוקיו, בצורה מיוחדת – על הבמה הונח צינור ירוק הזכור ממשחקי "סופר מריו" וראש הממשלה נכנס בתחפושת של השרברב המפורסם, שזכור לכולנו מהמשחק משנות ה-80. וכעת כל שנותר הוא לחכות בסבלנות לחגיגה הספורטיבית הבאה.

העברה הדגל האולימפי

טקס העברת הדגל

יפן סיימה את האולימפיאדה במקום ה-6 בעולם עם 41 מדליות כאשר מתוכן 12 מדליות זהב.
אחד הספורטאים הבולטים באולימפיאדת ריו הוא קוהיי אוצ'ימורה שסיים את האולימפיאדה עם שתי מדליות זהב בענף התעמלות מכשירים-בתחרות הקבוצתית ובתחרות הקרב-רב אישי.
שתי מדליות אלו התווספו לחמשת המדליות האולימפיות בהן זכה באולימפיאדת בייג'ין 2008 אז  זכה בשתי מדליות כסף ובאולימפיאדת לונדון 2012 אז זכה במדליית זהב ושתי מדליות כסף נוספות.
מה כל כך מיוחד בקוהיי אוצ'ימורה שהפך לשם בולט באולימפיאדת ריו ואפילו המתעמלת האגדית נדיה קומנץ' העידה על כך שהיא אוהבת לצפות בו.
אוצ'ימורה הוא המתעמל הגדול של דורנו ואחד הגדולים בכל הזמנים, והוא מציג שילוב נדיר של אלגנטיות, וירטואוזיות והתמדה.
ניקוד על תרגיל בהתעמלות מורכב משני אלמנטים: דרגת הקושי והביצוע. אוצ'ימורה מבצע את תרגיליו בדרגות קושי גבוהות, אך לא באופן חריג, ישנם מתעמלים המבצעים תרגילים מורכבים יותר. אך הייחודיות של אוצ'ימורה היא בדיוק המופתי שבו הוא מבצע את התרגילים. אין אף מתעמל אחר שנוחת בכזו יציבות ושלווה, רגע לאחר שאתגר את גופו בפעלולים אקרובטיים מסובכים. גם בשאר שלבי התרגיל, הניקיון הוא סממן אוצ'ימורי בולט.

אוצימורה1

קוהיי אוצ'ימורה

יש האומרים שאוצ'ימרה יזכה להניף את דגל יפן בעוד ארבע שנים בטקס פתיחת האולימפיאדה שייערך בטוקיו.
נכון שהקונפטי שמילא אתמול את האולם בטקס הנעילה בריו עדיין לא נאסף אך אולימפיאדת טוקיו כבר מזמן קורמת עור וגידים.
עפ"י השמועות לא יהיה מדובר בקונפטי וזיקוקים שיאירו את שמי טוקיו אלא גשם של מטאורים מלאכותיים שינצנצו מעל האצטדיון האולימפי ויהיה ניתן לצפות בהם ממרחק של עד כ-100 קילומטר מהאצטדיון.
המטאוריטים המלאכותיים, אם אכן יהיו חלק ממופע הפתיחה, לא אמורים להיות הביטוי היחיד לחדשנות שהיפנים יבקשו להציג במהלך המשחקים, במטרה להציג מחדש את המדינה כמובילה טכנולוגית כפי שהייתה עד לפני שלושה וארבעה עשורים עם תאגידים מובילים כמו סוני.
בין התוכניות המתגבשות יש גם כוונה להפעיל מוניות ללא נהגים שייסעו ברחבי העיר, להציב מתקני זיהוי פנים בכניסה למתקנים ולהשיק אפליקציות בסמארטפון שיובילו את הצופים למושביהם.
מי שתנסה להוביל את טוקיו במסע הלא פשוט לעבר המשחקים האולימפיים מול כל האתגרים האלה היא יוריקו קואיקה, המושלת החדשה של טוקיו.
במאמר שפרסמה ימים ספורים לפני הבחירות, הציגה קואיקה את חזונה בנוגע לאולימפיאדה שתתקיים בעיר: "טוקיו זכתה באירוח של משחקי 2020, ובשנים שיובילו לאירוע הזה, העיר תנוע למרכז הבמה העולמית", לכן המשחקים הם רגע מעצב, הזדמנות עבור אזרחי טוקיו לבחון כיצד אנחנו רוצים שיראו אותנו וכיצד אנחנו רואים את עצמנו, כפי שמשחקי 1964 היו רגע מכונן עבור יפן שאחרי המלחמה. באותם ימים טוקיו עמדה בגאווה בתור עיר שבאמצעות עבודה קשה, הקרבה עצמית ודמיון עלתה מחורבות מלחמת העולם השנייה".
היא גם התחייבה כי בניגוד לערים מארחות אחרות, שראו כיצד המתקנים האולימפיים הופכים לפילים לבנים וכיצד האירוע הותיר אחריו חובות עצומים, היא מתכוונת להבטיח שאולימפיאדת טוקיו תשאיר מורשת אחרת. "אנחנו רוצים להתגאות במשחקים שלנו, אבל לא נוכל לעשות את זה אם נכבול את הדורות הבאים לחוב", הצהירה.

טוקיו 2020-הספירה לאחור החלה.

אוצימורה2

חגיגות הסיום בריו 2016

 

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s