לכרטיסי הביקור ביפן יש חשיבות רבה, כרטיס הביקור מייצג את האדם העומד מאחוריו ולמעשה מעביר מסר לגבי אופיו המקצועי של בעליו וכמובן של העסק שאותו הוא מייצג.
הכרטיס משרת את המטרה החשובה של זיהוי המיקום של האדם בהיררכיה הארגונית של החברה.
ישנם כללים ברורים מאוד לדרך בה מגישים ומקבלים את כרטיסי הביקור וגם מה עושים עם הכרטיס במהלך ואחרי הישיבה.
אז מה חשוב והכרחי לדעת לגבי כרטיסי ביקור ביפן?
- את כרטיס הביקור יש להגיש כאשר שתי הידיים אוחזות בו. מעשה זה נחשב למחווה צנועה.
יש לשים לב שהכיתוב ביפנית מופנה כלפי מעלה כך שמקבל הכרטיס יוכל לקרוא בקלות את מה שמוצג על הכרטיס. - בעת הגשת כרטיס הביקור יש להוסיף הצגה עצמית קצרה- שם מלא ושם החברה.
- יש להגיש כרטיס חדש ונקי ובשום אופן לא כרטיס משומש.
אסור שהכרטיס יהיה במצב פגום, קרוע, מקומט או מלוכלך. - בעת קבלת כרטיס ביקור יש להודות על קבלת הכרטיס ולהקריא מהכרטיס את שמו ותפקידו של בעל הכרטיס וכך בעצם לקבל אישור שהשם ברור ומובן.
- לאחר שלב ההיכרות והחלפת כרטיסי הביקור יש להניח את כרטיסי הביקור לפנייך בצורה מסודרת כך שהם יהיו לעזר לדעת מה תפקידו ושמו של כל אחד מהמשתתפים בישיבה.
מומלץ להניח את כרטיס הביקור של הדמות הבכירה ביותר במיקום הטוב ביותר על השולחן. - אין לקשקש על כרטיסי הביקור או לשחק איתם. כאשר הפגישה מסתיימת יש לשים את הכרטיסים בתוך הקופסא/נרתיק המיועדת לכך וכמובן לא להשאיר כרטיסי ביקור על השולחן בחדר הישיבות.
- את כרטיס הביקור מחליפים רק בהיכרות ראשונית וכן חשוב לשמור את כרטיסי הביקור שקיבלת בקלסר המיועד לכך.
היפנים נוהגים לשמור כרטיסים רבים לאורך השנים ונהוג לזרוק כרטיס ביקור רק אם משוכנעים בוודאות שלא תראו עוד את אותו אדם. - כיום נהוג ביפן שכרטיסי הביקור יהיו דו- צדדיים, צד אחד באנגלית והצד השני ביפנית.
מומלץ לאנשי עסקים המגיעים ליפן להדפיס כרטיסי ביקור ביפנית שכן מעשה זה נחשב למוערך מאוד מצד היפנים. - כאשר מגישים את כרטיס הביקור רצוי להגיש אותו מעט נמוך יותר מהקולגה שנמצא במעמד גבוה יותר.
והכלל החשוב ביותר, יש להגיע תמיד עם כרטיס ביקור, מבחינת היפנים אף תירוץ אינו מתקבל לכך שמגיעים ללא כרטיס ביקור.