הדנגו הוא ממתק יפני העשוי איך לא…מקמח אורז (מוצ'יקו)
מדובר בכופתאות אורז דביקות המגיעות בשלל צורות ואפשרויות הכנה שונות.
הדנגו הוא קינוח יפני מסורתי המוגש בכל ימות השנה אך ישנם סוגים מסויימים של דנגו המוגשים בהתאם לעונות השנה או אירועים שונים.
אפשר למצוא את הדנגו כמעט בכל מקום ביפן ויש לממתק מקום חשוב בדוכני אוכל בפסטיבלים שונים המתקיימים לעיתים רבות ביפן.
אופן ההכנה של דנגו בסיסי מזכיר קצת הכנה של קובה, לערבב קמח אורז דביק עם מים, להכין כדורים מושלמים ולזרוק למים רותחים. מתכונים מדויקים יותר ניתן למצוא ברחבי הרשת.
בגלל המראה של כדורי הדנגו- עיגול מושלם לבן ויפה נהוג לאכול את הדנגו הבסיסי באירוע הנקרא "צוקימי" בו נהוג לצפות בירח מלא מכיוון שהכדורים מזכירים…ירח.
הדנגו הבסיסי הוא דיי משעמם ולכן נהוג להוסיף לו תוספות שונות או להוסיף אותו לקינוחים.
מה אפשר לעשות עם כדורי הדנגו ולהפוך אותו לטעים יותר?
1. בפסטיבלים ודוכני רחוב נהוג למכור את המיטראשי דנגו- כדורי דנגו משופדים על מקל במבוק צלויים על הגריל ומצופים ברוטב קרמל מלוח הנקרא מיטראשי.
2. בעת צפייה בפריחת הדובדבן נהוג לאכול האנמי דנגו – שלושה כדורי דנגו בצבעים: ורוד המסמל את פריחת הדובדבן, לבן כצבע הדנגו המסורתי וירוק המסמל את התה הירוק היפני.
דנגו זה כה אהוב עד שאפילו יש אימוג'י בדמותו.
3. את הדנגו אפשר לאכול ממש כמו מרשמלו- בצלייה על אש פתוחה
4. בקינוחים "מערביים" כמו גלידה נהוג להוסיף כדורים קטנטנים של דנגו.
5. אנקו דנגו- תוספת של "אזוקי" ממרח שעועית אדומה שמאוד פופולארית ביפן ונהוג להשתמש בה במאכלים רבים (כמו שאצלנו נהוג להשתמש בממרח שוקולד). את האזוקי (אנקו) מורחים מעל הדנגו והממרח מעניק טעם המזכיר ערמונים.
הרבה פעמים מתבלבלים בין הדנגו לבין המוצ'י שגם הוא קינוח יפני מסורתי שעשוי אורז והשניים דומים גם במראה וגם במרקם הדביק.
ההבדל הוא שהדנגו עשוי ממוצי'קו- קמח אורז ואילו המוצ'י עשוי מאורז (ולא מקמח) אשר מתבשל ולאחר מכן חובטים בו בפטיש ענק עד שהופך לבצק.
את אכילת הדונגי (לא חשוב מאיזה סוג) נהוג ללוות בשתיית תה ירוק מסורתי.
פינגבק: הסאקורה ביפן- פריחת העצים ועוד | AddValue