ה'נאטו' , מאכל של פולי סויה מותססים, הוא אחד המאכלים הבריאים ביותר בעולם, אך הכי פחות מפתים או מגרים לאכילה…
לנאטו ריח חזק מנשוא (לפחות למי שמריחו בפעמים הראשונות) ומרקם רירי.
אז מה זה הנאטו הזה שהיפנים לא יכולים בלעדיו והתיירים נרתעים ממנו בשאת נפש?
מדובר במאכל יפני מסורתי הקיים למעלה מ-1000 שנה העשוי מפולי סויה העוברים תהליך תסיסה בקטריאלית מבוקרת, עד למצב המעניק להם את טעמם המפורסם ומרקמם הדביק והחלקלק הנראים כמו פולי סויה מגובבים יחדיו בחוטים הדומים לחוטי עכביש ריריים.
לנאטו מיוחסים ערכים בריאותיים יוצאי דופן כמו מניעת התקפי לב, שבץ מוחי, סרטן ומחקרים שונים מציגים את תרומתו לאיכות ואריכות החיים ביפן.
הסיבה העיקרית לתכונות המרפא המיוחסות למעדן היא העובדה שבשעת התסיסה נוצרים תוצרים בעלי ערך תזונתי כמו אנזימים וחומצות אמינו ובנוסף, מכיל הנאטו ויטמין B12, החסר בתפריטם של צמחונים.
את הנאטו נהוג לאכול בארוחות בוקר מעל אורז לבן בתוספת של ביצה, רוטב סויה או חרדל, או בתוך סושי או מרק מיסו ואפילו אפשר למצוא גלידת נאטו…
התיירים המגיעים ליפן נרתעים מהמאכל כמו מאש אך ישנם האמיצים המעזים לטעום אך הרוב הגדול מפסיקים לאחר ניסיון אחד בלבד.
אלו שכן למדו לאהוב את הטעם, טוענים שזהו טעם נרכש כמו בירה או גבינות "מסריחות" ולאחר הניסיונות הראשוניים מתגלים טעמים מאוד טעימים ומיוחדים.
גם בקרב היפנים לא כולם אוהבים את הנאטו וישנם כאלו הנרתעים מריחם החזק וממראם, עבורם קיימים סוגים מעודנים יותר של נאטו ללא הריח המרתיע.
- כל התמונות מרחבי הרשת