קאיזקי- אומנות יפנית על צלחת

 

הקאיזקי נחשב למטבח העילי היפני והוא ידוע במנות הקטנות והמוקפדות שלו וההגשה האסתטית  של המנות המוגשות לסועדים.קאיזקי5
העקרון המנחה בארוחת קאיזקי הוא- אירוח נדיב ועונג לכל חמשת החושים של הסועד.
במקור התפתח מטבח הקאיזקי מטקס התה המסורתי ועם השנים יצר המטבח הקאיזקי מסורות שונות וכללים משלו.
ארוחת קאיזקי מורכבות מלפחות 14 מנות המציגות טכניקות בישול שונות כמו אידוי, בישול טיגון ועוד.קאיזקי1
ביפן אפשר לאכול במסעדת קאיזקי בעיקר בעיר קיוטו בה ניתן למצוא מסעדות קאיזקי מסורתיות הפועלות כבר למעלה ממאה שנה ובריוקנים השונים- בתי הארחה מסורתיים.
ישנן גם מסעדות קאיזקי מודרניות המשלבות סגנון בישול יפני מסורתי עם השפעות אירופאיות.
המטבח העילי היפני הוא מטבח מתוחכם וכל ארוחה היא פרי יצירה של השף הראשי.
המנות הן מנות זעירות בגודל נגיסה וכל מנה המונחת על הצלחת נראית כיצירת אומנות.
התפריט בקאיזקי הוא עונתי ומשתנה בהתאם לעונות השנה.
המנות מוגשות לפי סדר מסוים הנקבע לפי טכניקות הבישול אך לכל שף יש את האפשרות לשנות,  להוסיף או להשמיט מנות על מנת להדגיש מעדנים אזוריים או עונתיים ולפי סגנונו האישי של שף. קאיזקי2
מספר מנות שיוגשו בארוחת קאיזקי מסורתית הן-
-Suimono מרק צלול ועדין עם טופו או פירות ים
סשימי- דג טרי פרוס דק על מצע של צנון יפני ומעט סויה
Yakimono- מנת בשר או דגים בגריל
Agemono- דגים וירקות מטוגנים בטמפורה
מנה של אורז, מרק מיסו וחמוצים יפנים.
לקינוח יוגשו פירות מקומיים או מנת סורבה קלילה אשר יסיימו את הארוחה.

קאיזקי

  • כל התמונות מרחבי הרשת

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s