מתכוננים לחורף- הכל על מרק המיסו

למרק המיסו מקום של כבוד בתרבות הקולנרית היפנית.
את המרק ניתן למצוא בכל ארוחה (בוקר, צהריים וערב), חוסר נוכחות של מרק מיסו במהלך ארוחה נתפס כדבר חריג, בדומה למצב שלא יהיה קפה בארוחת בוקר מערבית…
מקובל לאכול את המרק שלוש פעמים ביום לצד  קערת אורז.
בסיס המרק הוא משחת המיסו, משחה מסורתית אשר מקורה בסין ומיוצרת לרוב מפולי סויה (או שעורה, כוסמת ושיפון) אורז, שמרי קוג'י ומלח.
ישנם שני סוגים עיקריים של מיסו- לבן (המזוהה עם אזור קיוטו)  ומיסו אדום , ההבדל ביניהם הוא בזמן התססת האורז והדגן ממנו המיסו מיוצר.
להכנת מרק המיסו נהוג להשתמש במיסו לבן שהוא עדין יותר.

מיסו1

משחת מיסו

פרט לשימוש במרק משמש המיסו גם להכנת דגים ורטבים שונים והוא נפוץ גם בארצות נוספות באסיה, כאשר בשנים האחרונות החלו להשתמש בו גם במטבחים ברחבי העולם.
מרכיב נוסף בהכנת המרק הוא הדאשי- ציר של מרק בעל טעם מעודן של ים המורכב מאצות קונבו ושבבי דגים אך ניתן גם למצוא דאשי טבעוני על בסיס פטריות.
הדאשי מעניק את הטעם האוממי של המרק  ,טעמים עמוקים ומיוחדים.מיסו
שילוב הדאשי והמיסו מהווים את הבסיס למרק המיסו ועל בסיסם מוסיפים את התוספות למרק:
טופו- לרוב מוסיפים קוביות טופו למרק כאשר מדובר בארוחת בוקר.
דייקון- צנון יפני דל קלוריות הנחשב לבריא מאוד, משתמשים בו במנות רבות במטבח היפני וגם ניתן להוסיף אותו למרק המיסו.
אצות וואקמה- מרכיב נפוץ במרק המיסו הן האצות שצפות במיי המרק ומעניקות לו טעמים נוספים.
האצות לא מבושלות, הן פשוט נזרקות לקערת המרק לפני האכילה.
פטריות- בעיקר מסוג שיטאקי.
רגע לפני ההגשה מומלץ להוסיף בצל ירוק קצוץ.
את המרק נהוג להגיש בקערית קטנה, עם מכסה, ללא כף אלא עם צ'ופסטיקס איתם נהוג לאכול את התוספות השונות (האצות, פטריות, טופו).
לאחר אכילת התוספות במרק, נהוג לשתות את המרק כמו כוס מים, מטים את הקערה ושותים את מי המרק ישר מהקערית.

Japanese miso soup on the table. top view horizontal

  • התמונות מרחבי הרשת

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s