ווסאבי- נדיר, טעים ובריא

הממרח הירוק המוגש לנו לצד הרולים בסושיות הוא איננו ווסאבי אלא אבקת חזרת מיובשת, העשויה מתערובת של שורש חזרת, לפעמים מעט חרדל, הנצבעת בצבע ירוק (על ידי צבעי מאכל) ומספקת דימוי של החריפות של "הדבר האמיתי", אך היא איננה קרובה באיכויותיה למוצר הטרי.
לכן, מחוץ ליפן  מכונה הווסאבי "חזרת יפנית" (למרות שהחזרת מקורה מצמח אחר לחלוטין)בשל החריפות הדומה של שני השורשים.

ווסאבי5

הוואסבי האמיתי הוא למעשה אחד השורשים הנדירים והיקרים ביותר בעולם.
שורש הווסאבי הוא בן למשפחת המצליבים, "קרוב משפחה" של החזרת, הצנון, הכרוב והברוקולי.
הואסאבי הוא צמח קשה במיוחד לגידול ותנאי הגידול שלו מאוד ספציפיים. הצמח חייב לגדול בתוך זרם מים קבוע וחייב כמות מדויקת של אור וצל. על מנת להגיע לגודל מסחרי של  שורש וואסאבי, דרושות לפחות שנתיים של גידול.
בכדי שטעמו של שורש הוואסבי יהיה נעים לחיך, תנאי הגידול והאקלים חייבים להיות מושלמים.

מחירו של ואסאבי אמיתי גבוה מאוד הן בשל תנאי הגידול המחמירים והן בשל העובדה שאין כל דרך להעריך את גודלו של גזע השורש בטרם הצמח נעקר ממצע גידולו ומהרגע שנעקר לא ניתן להמשיך ולגדלו על מנת שימשיך להתפתח.
מלבד יפן, רק מקומות מעטים בעולם מאפשרים להעניק את כל תנאי הגידול לווסאבי כמו ניו זילנד, טאיוואן ובמדינת אורגון שבארצות הברית.
לוואסבי אמיתי טעם ארומטי, מתוק יותר ובעל עוקצנות עדינה יותר מאשר לתחליפי החזרת הנפוצים.
גם ביפן לא תמיד מגישים את "הדבר האמיתי" ומסעדות שמגישות וואסאבי אמיתי, בדרך כלל יגרדו אותו מול הלקוח במגררת מיוחדת לווסאבי וזאת משתי סיבות: האחת היא שאופן הגירור קריטי לטעם הסופי של הווסאבי והשניה היא לשמירה על טריותו של הווסאבי מכיוון שחומרי הטעם והחריפות הייחודית שלו מתנדפת מהר מאוד.
מקור הוואסבי במטבח היפני מחצי האי של מחוז שיזוקה והוא תועד ברישומי ההיסטוריה העתיקים ביותר של יפן.
הוואסבי מלווה מאכלים יפניים רבים אחרים, ולא רק סושי וסשימי, אפשר למצוא אותו בחטיפים כמו אפונה מצופה בווסאבי, במאכלים מתוקים כמו בשוקולד קיטקאט, גלידה ואפילו בבירה (בירת ווסאבי).


היפנים מייחסים לווסאבי תכונות בריאותיות חיוביות רבות כמו: שיפור העיכול, אנטי דלקתיות ואנטי בקטריאליות (מכוון שהוא עשיר בויטמין C ). בשל היותו אנטי בקטריאלי, הווסאבי מושלם לאכילה יחד עם דג נא, שיש לו נטייה "למשוך" חיידקים.

ווסאבי

  • התמונות מרחבי הרשת

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s