אחד מענפי הספורט המזוהים ביותר עם יפן והמסקרנים ביותר הוא הסומו, קרב בין שני אנשים גדולי ממדים עם לבוש מינימלי ביותר…
לסומו מקום של כבוד במסורת היפנית ולמתאבקי הסומו המוכרים יש מעריצות רבות וכמו כוכבי ספורט גדולים גם מתאבקי הסומו המפורסמים ביותר זוכים לאהדה גדולה, למעריצים ובד"כ גם בנשים היפות ביותר…
מקורות הסומו לא מאוד ברורים, יתכן אפילו ששורשיו של הספורט היפני נעוצים דווקא בסין (כמו דברים רבים אחרים ביפן)
יש המאמינים כי קרב הסומו נועד על מנת לשעשע את האלים מדת השינטו ולכן מתקיימים טקסים סביב קרבות הסומו הקשורים לשינטו, כמו למשל זריקת מלח ע"י המתאבקים לפני תחילת הקרב לצורך טיהור.
גם היום רק גברים עוסקים בקרבות הסומו ונשים לא עוסקות כלל בספורט זה.
הקרב עצמו נערך בתוך זירה עגולה הנקראת דוהיו עליה מפוזרים חול וחימר, את הזירה מקיף חבל עשוי סיבי אורז הנקרא טאווארה, לחבל זה יש משמעות בשינטו- תפקידו לסמל הפרדה בין קודש לחול.
מחוץ לחבל מפוזר חול דק העוזר לשופטים לראות האם אחד המתמודדים נגע עם גופו מחוץ לזירה.
הכללים פשוטים: המתאבק שיוצא ראשון מהטבעת או נוגע בקרקע עם כל חלק של גופו, מלבד כפות רגליו מפסיד.
קרב סומו הוא קצר ונמשך שניות ספורות, ישנם מצבים נדירים בהם הקרב נמשך דקה.
מכיוון שבסומו אין חלוקה לקבוצות לפי משקל גוף, אין זה נדיר שמתאבק סומו מתמודד מול מתאבק עם משקל גוף כפול משלו, כתוצאה מכך העלייה במשקל חשובה וחיונית עבור המתאבקים.
יחד עם זאת, המשקל הגבוה של מתאבקי הסומו יחד עם הלחץ הנפשי המופעל עליהם גורם לכך שתוחלת החיים של מתאבק סומו נמוך בעשר שנים מהממוצע ביפן.
מדי שנה מתקיימים שישה טורנירים, שלושה מהם נערכים בטוקיו (ינואר, מאי וספטמבר) ועוד שלושה בערים אחרות ביפן.
כל טורניר נמשך כ-15 יום והמנצח בטורניר הוא זה שזכה ברוב הקרבות.
במידה ויש שיווין בין שני מתאבקים נערך דו קרב ביניהם.
הדירוג הגבוה ביותר עבור מתאבק סומו הוא- יוקוזונה (Yokozuna), זוכה בו מי שזכה פעמיים ברציפות בטורניר. ברגע שמקבלים את תואר היוקוזונה אי אפשר להפסיד אותו ונושאים אותו עד הפרישה.
מי שרוצה לצפות בטורניר סומו צריך לרכוש כרטיסים זמן רב מראש בגלל ביקוש גבוה לצפייה בטורניר.
ישנם שלושה סוגים של מקומות ישיבה:
1. הקרובים ביותר לטבעת– קשה מאוד למצוא כרטיסים ומי שכן מוצא משלם מחיר יקר מאוד עבור מושבים אלו. הישיבה היא על כריות כאשר הצופים חשופים לפציעות מכוון שלעיתים מתאבקי הסומו מועדים ונופלים עליהם…
2. מושבי תיבה- ישבה בקבוצה של ארבעה אנשים. לרוב חברות גדולות רוכשות מקומות אלו ללקוחותיהם כמתנה. גם בתיבה יושבים יחפים על כריות.
3. מושבי מרפסת– ישיבה בסגנון מערבי, ממוקמים במקום הרחוק ביותר.
את הכרטיסים הזולים ביותר ניתן לרכוש רק יום לפני הטורניר ולכן אין זה מראה נדיר לראות אנשים המתייצבים ליד הקופה אפילו יום לפני האירוע במטרה לרכוש כרטיסים מוזלים.