אגמונו- מטוגן, קראנצ'י וטעים

המטבח היפני מציע מגוון סגנונות ודרכי בישול להכנת האוכל היפני, הן המסורתי והן מהמטבח היפני המודרני.
אחד מסוגי האוכל האהובים ביפן הוא האגמונו- אוכל מטוגן בשמן עמוק.
למרות שלמטבח היפני תדמית של מטבח בריא בעל טעמים עדינים, לאגמונו מקום נרחב במטבח זה והוא נחשב לחלק מארוחה מאוזנת בארוחה יפנית.

כל מסעדה יפנית תציע כמה מנות אגמונו בתפריט, מבחר גדול של מנות אגמונו אפשר למצוא באזיאקיות וגם בקופסאות בנטו.
כמו כל מזון בטיגון עמוק האוכל שמנוני אך הוא מאזן מאכלים יפנים כמו טופו ומרק מיסו המכילים כמות מעטה של שמן.
עבור הכנת המאכלים המטוגנים משתמשים ביפן ב Agemono nabe ,סיר מיוחד המיועד לטיגון עמוק. הסיר העשוי ברזל יצוק והוא עבה במיוחד, מה שמבטיח את הטמפרטורה המדויקת של השמן בזמן הטיגון, דבר הגורם לאוכל להיות פריך במידה הרצויה.
היפנים אוהבים מאוד מאכלים מטוגנים, במיוחד אחרי בילוי לילי עם הרבה אלכוהול, המנות המועדפות והנפוצות ביותר על היפנים הן:
Karaage- בלילה המכילה עוף, תמנון, דגים , בשר, שום, ג'ינג'ר ותבלינים.
Kaki Furai- צדפות מטוגנות בבלילת טמפורה עם חמאה.
Ebi Furai- שרימפס מטוגן בבלילת טמפורה עם חמאה- אחת המנות הנפוצות בקופסת בנטו.


Korokke- הגרסה היפנית לקרוקט תפו"א המערבי, בגרסה היפנית יש בשר, פירות ים ומחית תפו"א המטוגנים בשמן עמוק. מאכל זה נהוג לאכול בד"כ בתוך כריך.
Kushikatsu- בשר, פירות ים או ירקות משופדים על מקל במבוק, השיפוד מוגש עם רוטב יפני הנקרא טונקאצו והוא בעל מרקם סמיך למדי וצבעו חום. הרוטב מיוצר מתערובת פירות וירקות בתוספת חומץ, רוטב סויה, סוכר ותבלינים שונים.
טמפורה- ירקות או פירות ים מצופים בבלילה פריכה המורכבת מחמאה ופירורי טמפורה.
Tonkatsu- שמה של המנה זהה לרוטב הטונקאצו אך הפעם מדובר במנה פופולרית מאוד ביפן (במיוחד עבור מי שרעב מאוד) של חזיר (לפעמים גם עוף) מטוגן המוגש על מצע של חתיכות כרוב ובליווי רוטב טונקאצו.
דרך נוספת לאכול את המנה היא בתוך כריך.


אגדאשי- טופו מטוגן מוגש עם רטבים כמו סויה, מירין או דאשי (רוטב דגים) מעל קוביות הטופו נהוג לפזר נאגי – בצל ירוק יפני.
Kaiseki Agemono- ארוחת קסאקאי היא ארוחת גורמה בעלת מנות קטנות רבות המוגשות בצורה אסתטית ומרשימה.
בארוחת קאסקי תמיד תהיה לפחות מנה אחת של אגמונו.

אגמונו6

  • התמונות מרחבי הרשת

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s