לאורז יש מקום חשוב במטבח היפני.
החל מסושי ומשקה סאקה ועד מתוקים העשויים מבצק אורז, המטבח היפני נשלט על ידי אורז ואין כמעט ארוחה ללא מנה של אורז.
מכיוון שהאורז הוא מרכיב מרכזי במטבח היפנים, התקופה ממאי ועד יוני היא תקופה חשובה ביפן – זה הזמן לשתילת שתילי אורז, ממש לפני עונת הגשמים.
יותר ממחצית החקלאים היפנים מגדלים אורז וזהו היבול הפופולרי ביותר ביפן.
בתקופת השתילה של האורז מתקיימות חגיגות רבות במקדשי שינטו. הפסטיבל המוכר והגדול ביותר מתקיים באוסקה כבר מעל לאלף שנה וההשתתפות בו זה כמו נסיעה חזרה אחורה בזמן.
הפסטיבל- otaue matsuri (פסטיבל שתילת אורז) מתקיים פעם בשנה במהלך חודש יוני במקדש Sumiyoshi Taisha , בו מתפללים ליבול מוצלח של אורז.
במהלך הפסטיבל מציגים את תהליך זריעת שתילי האורז בצורה מסורתית עם שוורים רתומים למחרשות ואנשים לבושים בבגדים מסורתיים שותלים את הזרעים בתוך המים המגיעים עד הברכיים.
תהליך הזריעה מלווה במוזיקה המתנגנת באמצעות כלי נגינה עתיקים, רקדנים מבצעים ריקודים מסורתיים והרבה תפילות להרבה אורז משובח.
בשיאו של הפסטיבל מתקיים מופע של סמוראים בלבוש מסורתי מלא.
לפי המסורת היפנית המוזיקה והריקודים משפרים את גרגרי האורז ומעניקים לגרגרים חיוניות העוזרת להם לגדול ובסופו של דבר להיות יבול טוב לקראת הקציר בסתיו.

- התמונות בבלוג מרחבי הרשת