עונת התיאבון הבריא

ביפן ישנה חשיבות רבה לארבעת עונות השנה, כאשר לכל עונה מאפיינים ברורים.
גם המטבח היפני שם דגש על חומרי גלם עונתיים מכוון שהיפנים מאמינים כי כאשר אוכלים מרכיבים בעונתם, הם טעימים יותר ובעלי יתרונות תזונתיים גבוהים יותר.
ביפן, הסתיו ידוע בתור העונה הטובה ביותר עבור אכילה דשנה וישנן כמה אמרות מוכרות ביפנית המתארות את תקופת הסתיו כמו:
"aki no mikaku",  שפירושו טעמים של הסתיו  ו- "食欲 の 秋" shokuyoku no aki שפירושו תיאבון הסתיו או העונה של התיאבון הבריא.
היפנים מאמינים כי בסתיו התיאבון מתגבר בשל שפע המאכלים הטעימים שיש בתקופה זו ובגלל שיש לאכול היטב לקראת החורף המתקרב.


בסתיו אפשר למצוא שפע של פירות וירקות הייחודים לעונה זו ומבחר דגים המאפיינים את הסתיו מהם מכינים מאכלים הנקשרים לעונת הסתיו.

1. פטריית מטסוטקה ( Matsutake 松茸)- זן של פטריות נדירות. המטסוטקה הן הגרסה היפנית לפטריות הכמהין ולכן גם מחירן בהתאם.
הפטריות גדלות ליד השורשים של עץ האורן בתקופת הסתיו בלבד.


את הפטרייה נהוג להוסיף למרק עשיר אשר הריח שלו הוא אחד הריחות המאפיינים את הסתיו ביפן.
המרק מתבשל  בתוך קומקום קטן והמרק נמזג לתוך כוס קטנה.
פרט לפטריית המטסוטקה נהוג להוסיף למרק ירקות וחתיכות עוף או שרימפס ולעיתים מטפטפים מעט מיץ של יוזו או פרי הדר אחר.
הפטרייה המיוחדת מעניקה טעמים עשירים ומעושנים למרק וביפן נהוג לכנות את המנה "המלך של מאכלי הסתיו".


2. אפרסמונים- הפרי האהוב ביותר ביפן.
ישנם שני סוגים של אפרסמונים: אחד מתוק אותו ניתן לאכול טרי והוא משמש גם כמרכיב להכנת קינוחים שונים, והשני חמוץ, המשמש בדרך כלל לייצור אפרסמונים מיובשים.
אחד המראות הנפוצים בסתיו ביפן אלו עצי האפרסמון מלאים בפירות הכתומים בעיקר באזורים הכפרים.
פעילות משפחתית אהובה בתקופת הסתיו היא קטיף אפרסמונים מהעצים.


3. דג  (Sanma  (Pacific saury,秋刀魚
אחת המנות האהובות והמזוהות ביותר עם הסתיו.
דג הסנאמה הוא דג ארוך בצבע כסף אשר צורתו כסכין ארוכה, בעל טעם עשיר במיוחד בתקופת הסתיו אז הדג מלא בשומן.
הדרך המומלצת ביותר לאכול את הדג הסנאמה כשהוא עשויי בגריל עם מלח, מעט מיץ לימון טרי, מעוטר בצנון ( (daikon ) מגורר בליווי של קערת אורז לבן ומרק מיסו.
אוכל סתיו6
4.ערמונים-
בדומה למדינות רבות אחרות גם ביפן הערמונים נמכרים קלויים אך היפנים בנוסף גם משתמשים בערמונים במאכלים עונתיים וגם בקינוחים רבים.
בסתיו נהוג לבשל את הערמונים עם אורז או עם בטטות.
קופסאות  kuri-kinton המלאות בממתקי ערמונים מסוכרים הן מתנה פופולרית להעניק בעונת הסתיו.


5.בטטות- מראה נפוץ בסתיו הוא של דוכני רחוב המוכרים בטטות אפויות הנמכרות בתוך שקית הנקראות Yakiimo.
פרט לבטטה אפויה נהוג להכין בסתיו מאכלים רבים מהבטטות- מטוגנות, מבושלות, מחית בטטות  ועוד…וגם להוסיף אותן לקינוחים כמו בטטות מסוכרות, עוגת בטטות מתוקות ועוד.

  • התמונות בבלוג מרחבי הרשת
מודעות פרסומת

מחשבה אחת על “עונת התיאבון הבריא

  1. פינגבק: צבעי אדום וכתום שולטים ביפן- הסתיו הגיע | ADDVALUE

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s