אוקונומיאקי – מה שתבקש כבר על האש…

אוקונומיאקי- זה פנקייק? חביתה? אולי בכלל פיצה או לביבה?…
מנת אוקונומיאקי היא מנה המורכבת משאריות ופירוש שמה ביפנית  הוא "מה שבא לך/ מה שאתה רוצה/ מה שאתה אוהב" (אוקונומי) "מבושל/ על האש"  (יאקי)
האוקונומיאקי הוא מאכל רחוב שאפשר לאכול ברחבי יפן, אך הוא בעיקר מזוהה עם אזור הירושימה שבו אפשר למצוא דוכנים רבים המגישים את המנה.


מנת אוקונומיאקי מורכבת מבלילה ועליה תוספות ומכינים אותה ממש מול פניהם של הסועדים כך שהם מקבלים אותה חמה וטרייה.


כל אזור ביפן מכין את האוקונומיאקי בצורה מעט שונה כאשר גם הבלילה והתוספות משתנות בהתאם לאזור.
לדוגמא, באזור אוסקה הבלילה הנפוצה ביותר עשויה מקמח, מים, כרוב, ביצה ובטטה מגוררת והתוספות הן: בצל ירוק, שרימפס, בשר וגבינות. את הבלילה והתוספות מערבבים ביחד ללביבה אחת גדולה.


בהירושימה נהוג להכין את המנה משכבות שכבות ולהוסיף גם ביצת עין ואטריות מסוגים שונים.
על הלביבה המוכנה נהוג לשפוך רטבים רבים, החל מברביקיו יפני, מיונז וכמובן הרוטב המיוחד- רוטב אוקונומיאקי המורכב מסויה וקטשופ.


האוקונומיאקי התפתח כבר במאה הקודמת והוא נוצר לתת מענה משביע בתקופות של עוני ומחסור. האפשרות להכין ארוחה טעימה משאריות, שחבל לזרוק אותן לפח, הולידה את הרעיון של הכנת לביבה גדולה ומזינה.
המאכל המשיך להיות אהוב גם אחרי שהימים הקשים חלפו והלביבה שודרגה עם תוספות מגוונות ועשירות כמו בשר, גבינות טובות, ירקות, שרימפס, קלמארי ועוד. לא צריך עוד להסתמך על מה שנשאר, אלא ליהנות מתוצרת טרייה ועונתית.
אוקונומיאקי10

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s