הדובדבן שהקדים את זמנו

בימים אלו ממש מתחילה ביפן פריחה מוקדמת של אחד העצים היפים והמפורסמים-הדובדבן.


פריחת הדובדבן של קאוזו-זאקורה הפכה מפורסמת כיוון שזוהי פריחת הדובדבן המוקדמת ביותר בפריפריה של טוקיו (בדרך כלל, עצי דובדבן פורחים בטוקיו בין סוף מרץ ועד תחילת אפריל).
בעיר הקטנה קאוזו מתקיים מדי שנה במהלך חודש פברואר-מרץ פסטיבל המושך אליו 2 מיליון איש הבאים לצפות בפריחה המוקדמת של עץ הדובדבן.


הקואזו-זאקורה הוא סוג של עץ דובדבן המקדים לפרוח, אך פריחתו איטית יותר מעץ דובדבן רגיל, ולכן למבקרים בפסטיבל יש חלון הזדמנויות ארוך יותר להגיע ולצפות בפריחה.
הזמן הטוב ביותר לצפות בפריחה היפה הוא סוף פברואר- תחילת מרץ. הפריחה נמשכת כמה שבועות בודדים, אם כי זה יכול להשתנות לא מעט משנה לשנה בהתאם לטמפרטורות.


עץ דובדבן הקאוזו התגלה בעירייה קאוזו (ולכן זהו שמו…) בשנות ה-50 ומאז החלו לשתול את העצים ליד גדות הנהר העובר בעיר ובמקומות שונים נוספים בעיר. כיום יש כ-8000 עצי קאוזו הפורחים בעיר ומעניקים לה מראה יפה במיוחד. העץ המקורי קיבל מקום של כבוד בעיר ומבקרים מגיעים לראות אותו פורח כבר למעלה מ-60 שנה.

קאוזו

העץ המקורי

פסטיבל קאוזו-זאקורה מתרחש על גדות הנהר לאורך עצי הקאוזו, במקום מוצבים דוכנים רבים המגישים אוכל, מזכרות שונות, שתילי עצי קאוזו אותם אפשר לקחת הביתה לשתול ועוד.
שדרת העצים נמשכת לאורך 4 ק"מ ובשיאה של הפריחה נוצרת קשת של פרחים ורודים לאורך השדרה המלווה את המטיילים.


בתקופת הפסטיבל עצי הקאוזו מוארים כל ערב החל מהשעה 18:00 ומעניקים מראה מיוחד וקסום במיוחד לעצים היפים.
קאוזו5

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s