לאכול נאבה נאבה יפני

יפן מתגאה במגוון מאכלים ומנות המפורסמות שלה, אך יש סוג מסוים של אוכל שזרים ותיירים מתקשים לפעמים ליהנות ממנו "הנבה נבה" – אלו מגוון מאכלים במרקם דביק וחלקלק אשר תופסים מקום נכבד בתזונה היפנית.
השם "נבה נבה" נוצר בשל הצלילים הנובעים בעת ביטוי השם אשר דומים לקולות המשמיעים בעת אכילת מזונות מסוג הנבה נבה.
מאכלי הנבה נבה אינם יפים למראה, אך הם מהווים חלק מהותי מהתזונה היפנית בשל טעמם הטעים ותכונותיהם הבריאותיות. בנוסף להיותם דלי קלוריות ודלי שומן, מזונות הנבה נבה הם עתירי חלבון, עשירים בסיבים תזונתיים בוויטמינים, מינרלים, וחומרים מזינים אחרים.


מכיוון שמודבר במאכלים מרעננים וקלים לעיכול הם מתאימים לאכילה בקיץ החם והלח.
הרכיבים שלהם זולים וקלים להכנה ושיטות הבישול קלות ומהירות כך שגם סטודנטים או מי שאין לו זמן רב לבשל ארוחה יכול להכין ארוחה בריאה ומזינה תוך זמן קצר.
אך למרות כל היתרונות של הנבה נבה יהיה זה נדיר לראות תיירים או תושבים זרים שאוכלים נבה נבה, מדובר בטעם נרכש ולא תמיד קל למי שאינו מכיר את סוג אוכל זה להזמין לעצמו מנה של אוכל חלקלק ומעט מוזר.
מה הם מאכלי הנבה נבה?

Tororo: אוכל דביק העשוי מסוגים שונים של בטטות מגורדות המכונות בטטות הרים אשר להן טעם מעודן.
את הבטטות מגרדים לעיסה דביקה אותה נהוג לאכול לצד מאכלים יפנים רבים כמו אורז חם, דגים ועוד.
הבטטות היפניות עשירות בחלבון, ויטמינים ומינרלים והן מכונות לעתים "תרופת ההרים". בנוסף לאורז, ניתן לאכול טורורו גם מעל  איטריות אודון, סובה או מעל טונה גולמית חתוכה.
הטורורו נחשב כמרכיב חשוב ועיקרי במנות הנבה נבה.


Natto: הנאטו הם לפולי סויה מותססים ביפן. לעתים קרובות הוא מעורבב עם חרדל ורוטב סויה מתוק.
הנאטו הוא אחד ממאכלי הנבה נבה היותר מוכרים בשל ריחו החזק אך יש לו קהל מעריצים גדול שאינו מוכן לוותר על מנת נאטו לארוחת בוקר. אך למרות זאת המרקם הדביק שלו והריח החריף והחזק גורם לאנשים רבים ואפילו לכמה יפנים להתקשות לאכול אותו.
מדובר באחד ממאכלי הנבה נבה הבריאים ביותר ובין שלל תכונותיו הוא ידוע  כמשפר את זרימת הדם ומקדם את בריאות הלב.
מי שרוצה לנסות לאכול נאטו יכול לערבבו עם מרכיבים מגוונים כמו ווסאבי, קימצ'י, או אפילו אבוקדו, כדי שיהיה מעט יותר מעורר תיאבון וטעים.


nameko: פטריות אשר בעולם הן נדירות אך ביפן אפשר למצוא מהן בשפע.
גודלן קטן והן בעלות ציפוי דביק וג'לטיני המצוי על כובע הפטרייה, העמוס בוויטמינים ומינרלים. את הפטריות אפשר למצוא במגוון מנות יפניות, החל ממרק מיסו ועד צ'יפס. לפטריות נמקו טעם עדין ואגוזי.


Okra: אנחנו בישראל מכירים את האוקרה כירק במיה.
ירק ירוק שאפשר למצוא גם בארץ במחלקת הקפואים בסופר או במיה טריה אצל הירקן.
הזרעים הלבנים של הבמיה אחראים למרקמה הדביק והרירי.
האוקרה לא נחשב כאחד הירקות המסורתיים של יפן. במקור, מדובר בירק שיובא ליפן, בזכות המרקם הדביק שלו הוא הפך לאחד ממזונות הנבה הנבה הנפוצים ביותר, במיוחד במנות ראשונות קטנות או כתוספת לצד מנה עיקרית או כמילוי בסושי.
האוקרה ידוע כמקור עשיר לסיבים תזונתיים וויטמינים.

Neba Neba Don: את כל המאכלים שציינו מערבבים ביחד למנה אחת גדולה, טעימה ומזינה, ומניחים מעל קערת אורז חם או איטריות סובה.
ביפן מנה זו נאכלת בד"כ בקיץ כי היפנים מאמינים שמזונות הנבה נבה מקלים על עייפות חום הקיץ.
היפנים מכינים לעצמם קערה גדולה עם תוספת של ביצה טריה ומעט רוטב סויה, מערבבים הכל עם מקלות אכילה ונהנים ממנה מפנקת בריאה ומזינה.
נבה נבה5

  • התמונות בבלוג מרחבי הרשת

 

 

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s