התפוח מלך הפירות

תפוחי עץ אפשר למצוא בכל מכולת ושוק, טעמם נפלא, הם עסיסיים, בריאים ומגיעים במגוון צבעים וטעמים, החל מירוק עז ועד לאדום בוהק.
קשה למצוא מישהו שלא אוהב לפחות סוג אחד של תפוח עץ ועל תכונותיו הבריאות נאמר המשפט:
one apple a day keeps the doctor away
תפוחי עץ גדלים בשלל גוונים וצבעים כשהשליטים הם האדום, הצהוב והירוק וכיום ישנם כ-7,500 זנים של תפוחים מתורבתים ברחבי העולם.


ביפן, כמו בישראל, לתפוחים "יש מקום של כבוד".
התפוחים היפנים ידועים בשל גודלם הגדול ומתיקותם.
גידול תפוחים ביפן תפס תאוצה בתקופת מייג'י (1686-1912) וכיום התפוח הוא אחד הפירות האהובים ביפן ואחד הפירות הבודדים המיוצאים לחו"ל בכמויות גדולות.

רוב התפוחים גדלים באומורי בצפון יפן, שם תנאי הגידול עבור התפוחים הוא הטוב ביותר בשל מזג אוויר הקריר. מבין 900,000 טונות התפוחים היפניים המיוצרים מדי שנה, 500,000 טון מגיעים מאומורי.
תושבי אומורי לא רק אוכלים תפוחים אלא גם מוסיפים אותם למי המעיינות החמים באונסנים, הוספת התפוחים מוסיפה ניחוח נפלא וגם מרככת את העור.


עונת קטיף התפוחים מתחילה בתחילת יולי ונמשכת עד נובמבר. חוות רבות מאפשרות למבקרים להגיע לקטיף תפוחים הנחשב לפעילות אהובה מאוד על היפנים המגיעים לבילוי משפחתי.
המבקרים יכולים לקטוף סוגים שונים של זני תפוחים, ליהנות מהטעמים השונים ולחקור מקרוב את ההבדלים בין זני התפוחים.


מי שמגיע לאזורים הכפריים בתקופת הסתיו יראה תפוחים תלויים על עץ וכל תפוח עטוף בנפרד.
עטיפת כל תפוח בנפרד מעניקה לו הגנה כך שהתפוח יגיע לרמת דיוק מושלמת בצבע, במתיקות ובפריכות.


חלק מהתפוחים מגיעים לשווקים במחירים גבוהים במיוחד כאשר ערך התפוח נמדד לפי יופיו, עלות של תפוח בודד יכול להגיע גם ל-17$ בשווקים היוקרתיים של טוקיו.
מבין זני התפוחים הרבים הגדלים ביפן תפוח הפוג'י הוא הגדול, האדום והפופולרי ביותר.
רבים מאמינים כי שמו של התפוח הוא על שם הר הפוג'י המפורסם אך התפוח נקרא על שם העיירה פוג'יסאקי במחוז אומורי שם פיתחו את הזן האהוב של תפוח הפוג'י.

מקורו של תפוח הפוג'י בהכלאה בין שניים זני תפוחים אמריקאים, הזן פותח על ידי מגדלים בפוג'יסאקי, אומורי, יפן, בסוף שנות השלושים, והובא לשוק בשנת 1962.
לתפוחי הפוג'י חיי מדף ארוכים והם נשמרים בצורה טובה בקירור גם במשך שנה ולכן אפשר לקנות תפוחי פוג'י לאורך כל השנה אך העונה הרשמית שלהם היא בחודשים ספטמבר- נובמבר.
תפוח הפוג' משמש גם לבישול ולאפייה ולהכנת תפוחים מסוכרים על מקל, שזהו אחד מהממתקים הנמכרים ביותר בפסטיבלים ביפן.


לתפוח הפוג'י איזון יפה של טעמים מתוקים וחמוצים ומרקם טעים, הוא עסיסי ובזכות תכונות אלו הוא התפוח האהוב והנמכר ביותר ביפן ואחד מזני התפוחים הנמכרים ביותר בעולם כולו.
תפוח1
* התמונות בבלוג מרחבי הרשת

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s