הטעמים של אוסקה

נאמר על תושבי אוסקה כי הם מוציאים יותר על אוכל מאשר על כל דבר אחר, ישנו אפילו ביטוי המתאר את תרבות האוכל באוסקה "Osaka no kuidaore" ופירושו לאכול עד שניפול.
למקומיים יש ציפיות גבוהות מאיכות האוכל ועל המסעדות בעיר יש לשמור על סטנדרטים גבוהים או לסגור את המקום.


עם אהבה וגאווה כזו למטבח המקומי אין זה מפתיע שאוסקה מפורסמת במנות מקומיות שונות וחלקן זכו לא רק לתהילה ארצית אלא לבינלאומית.
לאוהבי האוכל המגיעים ליפן מומלץ מאוד להגיע לאוסקה ולהנות מסצנות האוכל הטובות במדינה ולהתנסות במנות המקומיות הייחודיות לעיר.


Takoyaki:   טקויאקי פירושו "תמנון בגריל" מדובר במנת כדורים קטנים אותם מכינים במחבת ברזל מיוחדת, המלית העיקרית של הכדורים זה כמובן תמנון בתוספת של פירורי פנקו, בצל ירוק ועוד.
הכדורים מוגשים בליווי רוטב, מיונז יפני ופתיתי בוניטו.


את המלית והתוספות אפשר לשנות לפי הטעם ואפשר למצוא טקויאקי במלית שרימפס או פירות ים אחרים.
תושבי אוסקה אוהבים לערוך מסיבות טקויאקי בה מכינים טקויאקי רבים בשלל מילויים ותוספות ולכן לרוב תושבי אוסקה יש מחבת טקויאקי בבית.
מי שמעדיף לאכול את הטקויאקי שלו בחוץ יכול לקנות אותם בדוכנים הרבים המפוזרים ברחבי העיר.


Okonomiyaki: אוקונומיאקי הוא מאכל דמוי פנקייק האהוב מאוד על היפנים ואפשר למצוא אותו בסגנונות שונים ברחבי יפן.
באוסקה, הנחשבת למקור האוקונומיאקי,  מערבבים כרוב מגורר ומגוון של רכיבים נוספים כמו סרטנים, תמנון או בשר, לבלילה על בסיס קמח ומכינים אותו על מחבת ממש כמו פנקייק.
לרכיבים הבסיסים אפשר להוסיף מה שרוצים: גבינה, עגבניה, שרימפס והרשימה עוד ארוכה.
לא סתם פירוש השם, okonomiyakiזה  "דברים על האש שאתה אוהב",
מעל הלביבה המוכנה שופכים רוטב סמיך, מיונז יפני, אצות נורי , ג'ינג'ר ופתיתי בוניטו מיובשים.


Kushikatsu: שיפודים של בשר, ירקות או פירות ים מטוגנים בשמן עמוק עד שהם הופכים לזהובים ופריכים.
השיפודים מוגשים עם מגוון רטבים כאשר כלל חשוב הוא שלכל סועד תהיה צלוחית רוטב אישית משלו.


המנה פופולרית בכל רחבי יפן, אך תושבי אוסקה מאמינים כי מקורה  במסעדה ותיקה שהגישה את המנה עוד ב- 1929.
ההבדל בין Kushikatsu למנת טמפורה הוא בבלילה כאשר ל-  Kushikatsu מוסיפים לבלילה גם פירורי לחם מטוגנים.
עם השנים התפתחו אפשרויות שונות של מאכלים לשים על השיפוד והיום אפשר גם למצוא פירות כמו תותים מטוגנים ומשופדים.
לצד מנת השיפודים והרוטב מגיעה גם קערת כרוב שחתוך בצורה גסה, היפנים מאמינים כי הכרוב עוזר בעיכול המנה המטוגנת.

 

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s