תה הוא חלק בלתי ניפרד מהתרבות היפנית ומגיע בעשרות סוגים שונים. לתה היפני לא רק יתרונות רבים, אלא שהוא גם טעים. כשמדברים על תה יפני רבים מכם יחשבו על תה ירוק, אולם ישנם סוגים רבים וגוונים של תה יפני, חלקם ידועים למדי ברחבי העולם, אחרים פחות ידועים.
סוגים עיקריים של תה ירוק יפני
- Sencha : סנצ'ה הוא ככל הנראה התה הנצרך ביותר ביפן. צבעו של הסנצ'ה צהבהב-ירוק בהיר והוא בעל טעם טעים ומאוזן היטב, הוא מרענן וקל לשתייה כך שהוא מתאים לחיך של רוב האנשים. הסנצ'ה מכיל כמות גבוהה של ויטמין C.
- Gyokuro – לג'וקורו טעם מעודן והוא מייצג את אחד התערובות האיכותיות ביותר בין זני התה היפניים. כדי ליהנות מטעמו המשובח ביותר, מומלץ לצרוך אותו בכמויות קטנות.מכיוון שהטעמו של הג'קורו מאוד ייחודי ודומה לטעמן של אצות, יתכן שהוא לא יתאים לבלוטות הטעם של אנשים שאינם מיפן, אך ברגע שמתרגלים לטעמו המעודן לומדים לאהוב אותו. את תה הג'וקורו מומלץ לצרוך בטמפרטורה של 55 מעלות.
- Matcha – מטצ'ה היא אבקה ירוקה המתמוססת במים רתוחים ויוצרת תה ירוק בעל טעם עשיר, מרירות וניחוח מרענן. תה המטצ'ה משמש לעתים קרובות בטקס התה (Sado) ופחות בחיי היומיום.
- Bancha – בנצ'ה אינו תה ידוע, יש לו צבע זהב הניתן לו מעלי התה הבוגרים ממנו הוא עשוי. טעמו עדין למדי והוא פופולרי מאוד בקרב היפנים.
- Hojicha – הוג'יצ'ה עשוי מעלי תה קלויים, הוא בעל צבע חום וגוון קליל. הניחוח והטעם שלו אהובים על היפנים.
- Konacha- קונאצ'ה הוא סוג של תה המוגש בדרך כלל במסעדות סושי. התה חזק מאוד ובעל טעם חד, אחת הסיבות לכך שמסעדות סושי בוחרות בתערובת זו.
- Genmaicha – גנמיצ'ה הוא תה העשוי מתערובת של סנצ'ה ואורז חום היוצרת טעם ייחודי ומעניין.
- Soba cha- עשוי מגרגרי כוסמת קלויה.
- Wakocha – תה שחור יפני בעל טעם ייחודי וארומה עדינה. הוואקוצ'ה הופך לאחרונה פופולרי יותר ויותר ולא מעט תערובות ומותגים זמינים כעת למכירה.
ביפן מגוון רחב של תערובות תה יפני כך שכל אחד יצליח למצוא את כוס התה המושלמת עבורו.