דייסוגי Daisugi- טכניקת ייעור ביפן

דייסוגי Daisugi היא טכניקה ייעור הדומה לטכניקת הבונסאי אך התוצאה שהיא מייצרת שונה בתכלית. ביפנית "דיי" (dai) הוא שולחן ו"סוגי" (sugi) פירושו ארז כלומר שולחן ארז וזאת מכיוון שטכניקה זו גורמת לעץ להיראות כאילו אנו מניחים משהו על שולחן עשוי עץ ארז, 'השולחן' הוא עץ הארז, אך הדבר שמונח עליו הוא גם עץ הארז.

טכניקה זו פותחה במאה ה -14 על ידי תושבי אזור קיטאיאמה כדי לפתור את בעיית המחסור בשתילים. באותה תקופה היה ביקוש רב לעצי ארז עבור מגורי הסמוראים האצילים. עם זאת, מספר עצי הארז היה מוגבל, ולכן היערנים חיפשו דרך להשיג יותר עצים מבלי לכרות כל כך הרבה עצים.

באזור זה יש מעט אדמות מישוריות, ושתילה וגידול של עצים במדרונות התלולים היא קשה ביותר. כתוצאה מכך, התאמת דייסוגי אפשרה להפחית את מספר המטעים, להאיץ את מחזור הקציר ולייצר עץ צפוף יותר על מנת לבנות לסמוראים בתים אסתטיים, חזקים ועמידים לטייפון המסמלים את  האצילות והחוזק של הסמוראים.

התוצאה שמספקת טכניקת  דייסוגי היא ארז דק מאוד, גמיש וצפוף, בחירה מושלמת להכנת גגות וקורות עץ מסורתיות. ניתן לקצור ארז דייסוגי כל 20 שנה. עץ הבסיס נשמר כ- 100 שנה ולכן מעץ אחד בלבד ניתן לקצור כמות רבה של עץ.

עם השנים הפופולריות של טכניקה זו ירדה. כיום סוגים כאלה של דייסוגי צומחים בעיקר בגנים מטופחים בגלל מראם הדק והאלגנטי.

עוד על הטכניקה ניתן לקרוא פה- https://earthbuddies.net/daisugi/

ובסרטון- https://www.youtube.com/watch?v=Wcl4I5EF-do&feature=youtu.be

*התמונות בבלוג מרחבי הרשת

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s