החשיבות של הצגת מזון

בכל הנוגע להצגת אוכל, היפנים מומחים. החל מקופסאות בנטו בעלות אופי "קוואי" (חמוד) עד למנות סושי מפוארות בשווי 30,000 ¥, אפשר לומר שהיפנים נותנים חשיבות רבה למראה. וכפי שמתברר, להקצות חלק קטן מזמננו היקר להצגת אוכל בצורה אטרקטיבית, יש יתרונות מפתיעים.

אכילה מודעת: כשמדובר באכילה מודעת, לראות את האוכל שלנו זה דבר באמת חשוב. התבוננות מעמיקה על האוכל שלפנינו, תוך התחשבות בגורמים או במרכיבים השונים שאפשרו לו להיות בדיוק מה שהוא, יגרום לנו להעריך יותר את המנה שמולנו. להסתכל על מנה יפה ומוצגת באופן יצירתי זה הרבה יותר קל מאשר לנתח חזותית צלחת מרושלת.

אוכל טעים יותר: אכילה היא חוויה חושנית. לפני שטעמנו דבר, עינינו כבר שפטו אותו. זה הופך את הערעור החזותי לחשוב לא פחות מהטעם. יתר על כן, במהלך ניסוי התנהגותי שנערך לאחרונה, סועדים דירגו סלט מסודר אמנותית כטעים יותר – והיו מוכנים לשלם עליו יותר.

אוכל מסודר גורם להרגשה טובה יותר: לאחרונה, נכתבה הרבה ספרות על עומס. כיצד בית ללא עומס יכול להשפיע באופן משמעותי על בריאותנו הרגשית, וכיצד מטבח לא עמוס יכול לעזור לנו לאכול פחות. באותו אופן, ארוחה המוצגת בצורה אסתטית תוכל לשפר לנו את מצב הרוח באופן מיידי.

אפשר להיות יצירתיים: שלא כמו צורות אמנות ספציפיות, בישול הוא אוניברסלי לחלוטין. כולם צריכים אוכל. ארוחה יכולה להציג את האישיות, הרקע והתרבות של היוצר שלה… למרות שטעם משחק כאן תפקיד חיוני, כך גם המראה החיצוני ואופן הצגת הארוחה אומר הרבה על מקורה.

*התמונות בבלוג מרחבי הרשת

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s