6 סושי אומקסה הטובים ביותר מתחת ל-5,000 ¥ בטוקיו

לעתים קרובות אנשים חושבים שיש שני סוגים של סושי: סוג המסוע הזול שמגיע על צלחות של 100 ¥ ומנות Omakase היקרות המוגשות חתיכה אחר חתיכה מעל הדלפק. זו האחרונה היא, כמובן, אחת החוויות הנחשקות ביותר בטוקיו, אבל ארוחה אחת כזו יכולה להגיע בקלות לבין 20,000 ל-30,000 ¥.

הרשו לנו להרגיע אתכם שסושי אומקסה המעוצב במומחיות לא בהכרח חייב לעלות יותר מ-¥10,000. למעשה, יש הרבה מסעדות בטוקיו שבהן תוכלו ליהנות מסושי ברמה הגבוהה ביותר עם המלצות עונתיות של השף תמורת 5,000 ¥ או פחות.

סושי במחיר סביר גם לא אומר להתפשר על איכות או להחליף את האוני בלחמניות מלפפון. הסוד הוא להכיר את המקומות הנכונים ללכת אליהם. להלן הבחירות המובילות שלנו לסושי אומקסה אם אתם רוצים לחיות "אורח חיים שמפניה" בתקציב לימונדה.

Manten Sushi

החל מ-¥3,850

שום דבר לא מוסיף נצנוץ ליום חול רגיל כמו ארוחת צהריים של סושי אומקסה. המסעדה הזו ברובע הפיננסי של מארונוצ'י עמוסה בדרך כלל בעובדי משרד שמגיעים במהלך הפסקת הצהריים שלהם לפינוק באמצע השבוע, אם תגיעו לפני 13:00 ויהיה לכם סיכוי טוב לתפוס מקום.

בתפריט האומקסה הסטנדרטי של ארוחת הצהריים יש מגוון טוב של סושי ניגירי ותוספות כמו צ'וואונמושי (רפרפת ביצים מלוחה) ואיקורה (ביצי סלמון במרינדה) על אורז. האווירה כאן מצוחצחת אך נטולת רעש, כך שאתם לא צריכים להרגיש מאוימים אם יש דג או מרכיב מסוים שאתם לא חובבים – השפים מאחורי הדלפק שמחים להכין עבורכם תחליף.

אתם יכולים להזמין שולחן לארוחת צהריים רק אם אתם מתכננים להזמין את העסקית ב ¥6,050. עסקית הצהריים בשווי 3,850 ¥ לא מקבלת הזמנות, אבל יש בה את כל הטוב שכולם מצפים לו בתפריט אומקסה, כולל אוני יקר וצ'וטרו (טונה שומנית).

Edomae SS

החל מ-¥4,000

אין צורך להזמין סושי אומקסה לאירועים מיוחדים המתוכננים בשבועות קדימה. המטבח הפתוח והסתמי באולם האוכל החדש של Shinjuku Yokocho מאפשר ספונטניות תוך הגשת סושי מהשורה הראשונה. המסעדה מדמה את עצמה בשובבות לתחנת דלק בגלל האופן שבו מבחר המנות שלה מעוצב, אבל במקום דיזל, אתם מתדלקים סושי.

ערכת אומקסה 'רגילה' עולה 4,000 ¥ במהלך ארוחת הצהריים, בעוד שהסט הנפחי יותר של 'טנק מלא' זמין ב- 6,000 ¥. הראשון כולל בערך שמונה חתיכות של סושי בסגנון Edomae, כאשר האורז תובל קלות בחומץ אדום. זני דגים משתנים בהתאם לעונה, אבל אפילו המנה הסטנדרטית כוללת לעתים קרובות מועדפים כמו צ'וטרו (טונה שומנית) ואנאגו (צלופח מים מלוחים).

Bullpen

החל מ-¥4,000

לסושי בר הבלתי רגיל הזה ב-Shinagawa יש נושא בייסבול מוזר, אבל הרעיון מאחורי המסעדה הוא קצת יותר קל לעיכול אם אתם רואים בו שילוב של שתיים מהאהבות הגדולות ביותר של יפן. בולפן נקראת על שם האזור שבו המגישים מתחממים לפני משחק, ושפי הסושי שלו חובשים כולם כובעי בייסבול מותאמים אישית.

אף על פי שהמקום מזדהה כפאב מודרני, המטרה שלו היא לספק חווית סושי אותנטית לקבוצה רחבה של אנשים – ואתם לא צריכים לאהוב בייסבול כדי ליהנות מהסושי כאן. כל חתיכת ניגירי מוגשת אחת בכל פעם, עם תוספות כמו מגורו (טונה), אקאגאי (צדפת ארק) וסווארה (מקרל ספרדי) שנשטפים היטב עם הבירה והסאקה המוצעים מאחורי הדלפק. מחיר ה-omakase לארוחת הצהריים הוא מ-4,000 ¥, בעוד שארוחת הערב תעלה לכם לפחות 7,000 ¥.

Sushi Tokyo Ten Shibuya

החל מ-¥4,235

בטוקיו, סושי בתקציב מוגבל פירושו בדרך כלל דילוג על רולים האוני והטונה השומניים ולהיצמד לניגירי סלמון מיובא ודשימאקי טמאגו (חביתה יפנית). זה לא המקרה בסושי טוקיו טן שיבויה, שם תוכלו להיכנס למסעדת הסושי Shibuya Stream לארוחת צהריים נדיבה של אומקסה ב-4,235 ¥ (בימי חול בלבד) וארוחת ערב ב-8,470 ¥.

נווה מדבר שליו באמצע שיבויה ההומה, מסעדת הסושי המהודרת הזו תגרום לכם להרגיש מפונקים, רגועים והכי חשוב, מרוצים עד סוף הפסקת הצהריים שלכם. למסעדה אין תפריטים, אבל אתם בידיים טובות כשהשף מאחורי הדלפק יוצר במהירות ובצורה חלקה מערך של סושי בצורה מושלמת, כולל אהובים כמו צ'וטרו (טונה בינונית שומנית) ומיני איקורה-דון ( ביצי סלמון על אורז).

Ikina Sushidokoro Abe Aoyama

¥5,000

למסעדת הסושי הפופולרית הזו יש חמישה מקומות נוספים ברחבי העיר, והתפריט משתנה על פני כל אחד מהם. אם אתם מחפשים חווית סושי אומקסה אותנטית אך במחיר סביר עם נקודות עניין עונתיות כמו מקרל סוס טרי בסגנון טאטאקי ולברק גרון שחור, ששניהם מעדנים סתוויים, אל תחפשו רחוק יותר.

בחרו לשבת ליד דלפק ההינוקי היפה בזמן ארוחת הצהריים, כך שתוכלו להזמין את תפריט הסושי אומקסה בשווי 5,000 ¥. מלבד סושי הניגירי הקלאסי, לאיקינה סושידוקורו אבה יש גם כמה מנות יצירתיות שלא תמצאו בסושיות אחרות, כמו גלילי המאקי ללא אורז שממולאים באיקורה, ג'ינג'ר כבוש וקוהאדה (שאד).

Sushidan

החל מ-3,300 ¥

השף Takehiro Arakawa מחזיר את הרעיון שהכנת סושי היא צורת אמנות בדלפק בעל שמונה המושבים שלו ב-Eat Play Work של Hiroo. הפירוט שבו משתמש ארקאווה כדי לחתוך את הדג שלו מדהים, וכל חתיכה כמעט נוצצת כשהוא מניח אותן על כלי אורז מחומץ מעוצבים בקפידה.

למרות הקיבולת המצומצמת של המסעדה ואיכות הסושי המוצעת, הזכות לשבת ליד הדלפק של ארקאווה מגיעה במחיר סביר באופן מפתיע. בזמן ארוחת הצהריים, הסועדים יכולים להזמין את מנת האומקסה 'לבן', שמגיעה עם תשע חתיכות של סושי ניגירי ומאקי רול אחד תמורת 3,300 ¥ בלבד. זה משאיר לכם קצת כסף לחסוך לכוס או שתיים של סאקה משובח שמקורו מאזורים שונים של יפן.

שירות ארוחת הצהריים הוא כניסה בלבד, אך ניתן לבצע הזמנות לארוחת ערב בטלפון או באינסטגרם.

*התמונות בבלוג מרחבי הרשת

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s