דרך הסמוראים: חוויות תרבות יפנית אותנטית בקנאזאווה

המסע הזה דרך עיירת טירה מסורתית מהנה ומאיר עיניים עבור אוהבי ההיסטוריה של הסמוראים וחסידי הרוחניות היפנית כאחד.

קנאזאווה היא בירת מחוז אישיקאווה באזור צ'ובו ביפן. עיירת נמל על ים יפן, קנאזאווה ידועה בקרב האוכלוסייה היפנית כיעד עשיר בהיסטוריה, תרבות וזהב, פשוטו כמשמעו. פירוש השם קנאזאווה הוא "ביצת זהב", כינוי הנובע מאגדות מקומיות על פתיתי זהב במעיינות האזור.

המבקרים נמשכים לקנאזאווה בשל שרידי הטירה היפים שלה ובקנרוקואן השופע, אחד מ"שלושת הגנים הגדולים" של יפן. בעיר יש גם רובע סמוראים בתולי ושמור היטב – מגורים לשעבר של האצילים שפעם טיילו ברחובות העיר.

גם היום, פעילות פופולרית היא לבישת יאקאטה (גלימות יפניות מסורתיות) וסיור בבתי התה ובתי הקפה של מחוז היגאשי חיה.

לחובבי היסטוריה ואומנויות לחימה בהשפעת הסמוראים, קנאזאווה מציעה הזדמנות מצוינת לחוות את הרוח והעקרונות של התרגול. כאן, מסורות הכבוד, השליטה בנשק ומדיטציית הזאזן מתורגלות במלואן.

הלהב והקשת

חייו של סמוראי היו מלאים בקונפליקט – אימון למלחמה היה אחד העקרונות החיוניים. עם זאת, לא פחות חשוב מהידיעה מתי להכות היה ידיעת השליטה העצמית. להחזיק קטאנה (חרב יפנית) או יומי (קשת יפנית) היה יותר מחיים ומוות. זה היה תרגול בושידו (קוד מוסרי סמוראי), משמעת עצמית ושיפור עצמי.

העקרונות הללו ניכרים בעיקר באומנויות הלחימה היפניות המסורתיות שחידדו את מלאכת הסמוראי בנשק: קנדו (דרך החרב), איאיידו (בערך "להיות מוכן תמיד") וקיודו (דרך הקשת). בעוד קנדו מלמד שליטה, האיאיידו מלמד מודעות והגנה. יותר מסתם ציור קשת, הקיודו מאמן קצב, סבלנות ומדיטציה. למרות שאלו יכולים לקחת חיים שלמים של מחויבות לאדון, מבקרים בקנזאווה יכולים לחוות אומנויות לחימה מסורתיות של סמוראים בטווח של יום אחד.

בדוג'ו של סאישיקאן, סנסאי (מורה) טושיהירו אנוקי, מאסטר קנדו בעל שם עולמי, ידריך את התלמידים (באנגלית באמצעות מתרגם) על היסודות של הסייף היפני. האורחים מקבלים חרבות במבוק מסורתיות הנקראות שינאי ולומדים תנועה בסיסית, מכות ודפוסים. בעוד שמשחק חרב עשוי להיות נושא רציני, אנוקי מציע מצגת מהנה ותוססת.

אם חץ וקשת הוא יותר הסגנון שלכם, המבקרים יכולים ללמוד בהדרכתם של מתאמני קיודו בחדר הכושר של מחוז Ishikawa. כאן תלבשו קיודוגי מסורתיים (גלימות תרגול קיודו) ותלמדו את השאהו האסטסו, או "שמונה שלבי ירי", לפני שתשלחו בביטחון חץ אל המטרה. השלב האחרון, זנשין (הצורה הנשארת), הוא אולי השלב הקשה ביותר והוא נוגע לשמירה על היציבה שלכם הרבה אחרי שנתתם לחץ שלכם לעוף.

כדי להחזיק את החפץ האמיתי, בקרו ב- Shijimaya Honpo. משפחת הסמוראים מהדור החמישי מחזיקה כמה קטאנות, וואקיזאשי (חרב קצרה) ונכסי ירושה אחרים. אתם יכולים לראות את האומנות והפרטים הנלווים לייצור חרבות יפנית. הבית הוא גם דוג'ו איאיידו שבו תוכלו ללבוש גלימות מסורתיות, להפעיל חרבות העתק ולצפות בהדגמות מהחיים האמיתיים.

סגנון חיים ותרבות

למרות שאנו רואים בסמוראים לוחמים, הסמוראים היו גם דרגה מעמדית וחברתית ביפן הפיאודלית. לסמוראים ניתנו משרתים ומשרתים מאדונם, להם נשבעו נאמנותם והגנתם. לפיכך, סמוראים גרו בסמוך לטירת האדון שלהם והתקבצו יחדיו בשכונות שלמות כמו מחוז סמוראי נגאמצ'י השמור להפליא של קנאזאווה.

לאורך הסמטאות הצרות והנהר, הוסבו כמה בתי סמוראים למוזיאונים לציבור. ב-Takada Family House, תוכלו לחקור את בתי המגורים של משפחת סמוראים בדרגה בינונית ולצפות בגינה הפרטית שלהם מחדר תה מוזר בקומה השנייה. בקרבת מקום, מוזיאון אשיגארו עומד בניגוד מוחלט לאופן שבו חיו חיילים בדרג נמוך יותר.

כל משפחה ובית, מאיכר ועד סוחר ועד סמוראים, שירתו את האדון המקומי בדרך כלשהי. מסעדת אוטומורו פועלת מאז 1830 כאשר המשפחה שימשה כטבחית עבור Maeda Toshitsune, הראש השלישי של שבט Maeda. כיום, אוטומורו מופעלת על ידי מנהל הדור השמיני שלה והיא ידועה במתכונים בני 300 שנה המשתמשים בחומרי גלם מקומיים מקנזאווה. המסעדה עצמה מתאפיינת באסתטיקה של גינה מדהימה ואווירה יפנית קלאסית.

רוחניות ומדיטציה

הבודהיזם הגיע ליפן בסביבות המאה השישית. למרות שהשינטו תהפוך לדת דה פקטו, הריכוז האינטנסיבי של מדיטציית הזן פנה ללוחמי הסמוראים שחיפשו משמעת הנפש והקלה ממלחמה ומוות. על הר Tsurumai ומשקיף על ים יפן שוכן Eian-ji, מקדש בודהיסטי שינגון שנוסד לפני 500 שנה. עם מיקומו השליו, צלילי ציוץ ציפורים, פעמוני רוח ונופים פנורמיים מעל קנאזאווה, אי אפשר שלא להרגיש תחושת שלווה.

כאן, הכומר הראשי Reiju Santou ידריך את המבקרים (באנגלית) במנהגים ובהיסטוריה של המקדש לפני שיעביר מדיטציית זן פרטית באולם הראשי של Eian-ji. לא להתבלבל עם חוויה דתית, מדיטציית זן כוללת ניקוי דעתכם ומיקוד הנשימה שלכם – משהו שקל יותר לומר מאשר לעשות.

לקבלת מבט מודרני על הזן, בקרו במוזיאון D.T. Suzuki, המוקדש לנזיר ופילוסוף D.T. Suzuki יליד קנזאווה, שנחשב מונומנטלי בהפצת הזן למערב. עוצב על ידי האדריכל הנודע Yoshio Taniguchi (הידוע בעיצוב מחדש של המוזיאון לאמנות מודרנית בניו יורק), מוזיאון D.T. סוזוקי מדגיש את המינימליזם ואת תפיסתו של סוזוקי שעולמו של האמן עשוי מיצירה חופשית, חוסר צורה וחוסר קול.

מרכז המוזיאון הוא בריכה גדולה מחזירת אור מוקפת קירות ועצים לבנים. חדר שקט ומכוסה הפונה למים מאפשר למבקרים לעשות מדיטציה או להרהר במחשבותיהם, ומופרעים רק מדי פעם על ידי אדוות המים.

טקס התה

מעבר למדיטציה, הסמוראים חפשו נחמה ודרכים למצוא שלווה על ידי שיטוט בגן והתפעלות מהטבע. Kenrokuen, שנבנה על ידי שבט Maeda, הוא בדיוק מקום כזה. עם זאת, לא רק ש-Gyokusenen הסמוך קדם לקנרוקואן בכמעט 120 שנה, אלא שהוא גם שימש כבסיס של קנרוקואן. הגן הדו-קומתי, בהשראת אמן הנזיר Gyokukan, שופע עצים נישאים וציורי עם מפלים, גשרי אבן ויערה יפנית.

Gyokusenen הוא גם ביתו של חדר התה העתיק ביותר של קאנאזווה, Saisetsu-tei. טקס התה (צ'אדו ביפנית) הוא אולי אחד האירועים המשמעותיים ביותר מבחינה תרבותית של יפן. הוא משתמש בתפיסת הזן שאפילו האירועים הקטנים ביותר הם משמעותיים.

ואכן, בטקס התה נאמר: "איצ'י-גו איצ'י-אי" ("פעם אחת, פגישה אחת)". כל רגע צריך להיחשב כמתרחש רק פעם אחת בחיים.

ב-Saisetsu-tei, המבקרים מודרכים דרך טקס התה, ההיסטוריה והטקסים על ידי אדוני המסורת. עבור הצ'וואן הראשון (כוס תה מאצ'ה), הטקס מתפתח כשמכינים באלגנטיות את כוס המאצ'ה הראשונה. לאחר מכן, עבור הצ'וואן השני, המאסטרים ידריכו אתכם צעד אחר צעד. זו חוויה שלווה אך מרגשת – רגע שקורה רק פעם אחת אבל זיכרון שיימשך כל החיים.

תכנון טיול הסמוראי שלכם בקנאזאווה

כדי להתחיל את המסע בקנאזאווה, ניתן להזמין טיול דרך:

גע ברוח אומנויות הלחימה בקנאזאווה (יופי של יפן)

רוח סמוראי: לימוד בושידו דרך קנדו (יופי של יפן)

BUDO Tourism (maruichi-gp.co.jp)

כמובן, עם כל כך הרבה דברים שיש לעשות ולראות, זה אתגר רק ליצור מסלול עבור קנזאווה. למרבה המזל, יש טיול בן שלושה ימים מלא בחוויית סמוראים ואומנויות לחימה לכל סמוראי שואף:

לחוות אומנויות לחימה סמוראי בקנאזאווה (שלושה ימים ושני לילות בקנאזאווה).

אילו מהחוויות הייחודיות הללו של קאזנאווה היית רוצה לנסות? ספר לנו בתגובות למטה!

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s