אחת לשנה בליל הירח המלא הראשון בחודשים ספטמבר־ אוקטובר, יוצאים היפנים לגנים ולפארקים לצפות בזריחת הירח המלא.
ליפנים יש היסטוריה ארוכה של חגיגות באמצע הסתיו. והמנהג של צפייה בזריחת הירח המלא עדיין מתקיים והוא מלווה במנהגים מסורתיים הנשמרים עד היום.
נהוג לערוך פיקניק עם כל המשפחה, לפרוש מחצלת ולשים עליה קישוט קטן דמוי מזבח, אגרטל עם ענפי אורז, פנס נייר ופירמידת עוגיות.
נהוג להגיש כופתאות אורז הנקראות- Tsukimi העשויות מרכיבים עונתיים וצורתן העגולה והלבנה מייצגות את יופיו של הירח המלא, וגם לאכול מאכלים שונים עם ערמונים ודלעת.
העם היפני הקדום היה נוהג להתאסף ולדקלם שירים תחת הירח המלא בחודש השמיני של לוח השמש (המקביל לחודש ספטמבר) – ירח זה היה מכונה "ירח אמצע הסתיו" והטענה היא שזהו הזמן הטוב ביותר להביט על הירח בגלל מיקומו היחסי של הירח בשמיים באותו הזמן, כך שהירח נראה בהיר במיוחד.
האגדה הקשורה לפסטיבל הירח נקראת "הארנב שגר על הירח". היא מספרת על אדם זקן שחי על הירח, אשר יום אחד הביט לתוך יער גדול על פני כדור הארץ וראה שלושה חברים יושבים יחד סביב מדורה. שלושת החברים היו ארנב, קוף, ושועל. האיש הזקן של הירח החליט לברר מי מבין מהשלושה הוא הנדיב מכולם, וירד לכדור הארץ כשהוא מחופש לקבצן. פגש האיש הזקן את שלושת החברים וביקש מהם לעזור לו ולתת לו אוכל מכיוון שהוא רעב מאוד. כאשר שמעו זאת שלושת החברים החלו לרוץ ביער ולחפש לו אוכל. הקוף הביא איתו המון פירות והשועל הביא איתו דג גדול שמצא בנהר. רק הארנב לא הצליח למצוא אוכל לתת לקבצן, ולכן ביקש מהקוף שיבעיר מדורה גדולה ויוכלו להכין מהארנב סעודה גדולה שתשביע את האיש הזקן. כאשר שמע זאת האיש הזקן של הירח, הוא החליט שהארנב הוא הנדיב מכולם, ועל מנת לתגמל אותו על המעשה הנדיב, הוא מחליט לקחת אותו איתו אל הירח, וכך הגיעו ארנבים לחיות על הירח.
סיםור מהמם! יש מה ללמוד ממנו !!!
אהבתיאהבתי